Pikakysely

Männtyharju tunnetaan maailmalla

Näytä vanhat kyselyt »

Yhteystiedot

Mäntyharjun Kansallisseura ry.
PL 62
52701 MÄNTYHARJU
0443350450

Uutiset

29.5.2024Kouluruokalan hintakatoksi 5 miljoonaaLue lisää »21.5.2024Mäntyharju päätti Pertunmaan liittämisestäLue lisää »17.4.2024Kunnanhallituksen kokousLue lisää »
peukku_1_p.jpeg

Mantyharju_2012_Ilmasta_Myotatuuli_2012_Ilmakuva_11294_24_2.jpg

Kokoomuslaisia näkemyksiä selkokielellä

KOKOOMUS

Kehitämme Suomea avoimena länsimaisena yhteiskuntana. Haluamme turvata yksilönvapauden ja ihmisoikeudet. Arvostamme sivistystä, tasa-arvoa ja kansainvälisyyttä.

Haluamme kuntiin lisää työpaikkoja ja yrityksiä. Kun talous on kunnossa, voidaan tarjota ihmisten tarvitsemia palveluja. Ja pitää hyvää huolta ympäristöstä.

Pienistä rahoista ei riitä jaettavaa. Ensin on hankittava jaettavaa. Ja vasta sitten tehtävä jakopäätöksiä.

VAHVA TALOUS JA KESTÄVÄ KEHITYS

Taloutta pitää hoitaa entistä paremmin. Verojen nosto ei ole patenttilääke.

Elämisen kustannukset pitää saada hallintaan. Maksujen korottaminenkaan ei saa olla vuotuinen automaatti.

Kuntien tulee tukea yrittäjyyttä. Edistämme yrittämisen mahdollisuuksia.

Ilmastonmuutosta torjutaan myös kuntien käytännön toimin. Niihin on yhdessä etsittävä ratkaisuja.

Haluamme, että luonto säilyy puhtaana ja monimuotoisena tuleville sukupolville.

Myös maaseutu ja haja-asutusalueet on nähtävä mahdollisuutena.

HYVÄÄ OPETUSTA KAIKILLE - KETÄÄN EI KIUSATA

Lapsilla tulee olla riittävät taidot, kun he aloittavat koulutiensä. Kokoomus haluaa, että peruskoulun jälkeen jokainen nuori osaa lukea ja laskea. Sekä omaa taidot elämänhallintaan. 

Arvostamme laadukasta varhaiskasvatusta, perusopetusta, kansalaisopistoa ja lukiota. Mäntyharjun vetovoiman ja tulevaisuuden kannalta toimivan ja vetovoimaisen lukion merkitys on ratkaisevaa. Siksi lukion kehityksestä on pidettävä kiinni.

Haluamme kitkeä koulukiusaamisen. Koulun pitää olla turvallinen kaikille.

IHMISTEN PITÄÄ PÄÄSTÄ HOITOON NOPEASTI

Haluamme uudistaa sosiaali- ja tervyspalvelut nykyiseltä kuntapohjalta. Kaavailtu maakuntahallinto tuskin parantaa palveluja. Vastustamme uutta maakuntaveroa, koska se kiristäisi työn ja yrittämisen verotusta.

Ihmisten pitää saada hoitoa jonottamatta. Haluamme, että jokainen pääsee  hoitoon kuukaudessa. Muuten hänelle annetaan palveluseteli, millä hän voi maksaa ykstiyisen lääkärikäynnin. Mielenterveyden ongelmiin täytyy saada ajoissa hoitoa.

Ikäihmisille tulee tarjota palveluasumista ja riittävästi apua kotiin. Kuntoutus auttaa ikäihmistä asumaan omassa kodissaan.

PIDÄMME KUNNOSSA LIIKUNTAPAIKAT JA YLEISET ALUEET

Arki on usein pieniä asioita. Arjen pitää olla turvallista kaikkina aikoina ja kaikille kuntalaisille. Se tarkoittaa turvallisia kulkuväyliä. Polkuja, puistoja sekä virkistäytymispaikkoja. Myös lapsiperheille.

Liikenteessä pitää sovitta yhteen sujuva ja turvallinen liikkuminen sekä päästöjen väheneminen. Myös laajan kunnan haja-asutusalueista ja siellä asuvista on kannettava huolta.

Polkujen, latujen, luonto- ja vesireittien on oltava kunnossa ja käytettävissä. Liikuntapaikkojen käyttööä monipuolistetaan. Haluamme myös varmistaa, että jokaisella lapsella ja nuorella on harrastus.

Kulttuuri pitää ottaa huomioon, kun järjestetään ja tuotetaan kunnan palveluja. Kulttuuri antaa virikkeitä ja luo viihtyisyyttä kuntalaisten jokapäiväiseen elämään.